Wat doen we

Engineering en advies

HDM Engineers geeft onafhankelijk advies, denkt buiten de gebaande paden en levert op maat gemaakte oplossingen aan de klant. Tijdens het gehele ontwikkelproces staat u als klant centraal. We verrichten voor u conceptstudies, voeren een haalbaarheidsonderzoek uit en analyseren uw processen. Dit kan alles omvatten, van samen volledige nieuwbouwprojecten uitwerken tot individuele planning en ombouw van deelprojecten. Ook kunnen we nagaan welke technologieën en processen het meest geschikt zijn voor uw toepassing.

Prototypebouw

Niet alle machines of oplossingen zijn kant-en-klaar beschikbaar in de markt. Soms is het zelfs beter en efficiënter om een machine op maat te laten bouwen of om te bouwen en naadloos te integreren in uw processen of productieflow.

Nadat we de engineering van de machine gereed hebben en alles goed hebben doorgesproken, kunnen wij voor de prototype machine zorgen. Wij begeleiden de onderdelen realisatie, kopen de standaard delen in, bouwen het samen en stellen hem af. Tijdens deze fase wordt nauwkeurig bijgehouden wat er anders kan in het ontwerp, zodat de machine sneller, eenvoudiger en uiteindelijk goedkoper wordt voor de serie productie.

Retrofit en optimalisatie

Retrofitten is het integreren van de allernieuwste technologieën op een oude machine zodat deze volledig up-to-date is. Een nieuw eindproduct, een upgrade, een aanpassing, geen probleem en in sommige gevallen een noodzaak om verouderde machine aan te passen en in een nieuw jasje te steken. Al onze ontwerpen zijn steeds met de gedachte om onderhoudsarm, veilig en milieubewust te vernieuwen.

Machinebouw op maat

Over de jaren heeft HDM Engineers een grote verscheidenheid van machine konstructies en machines ontwikkeld. Denk aan handling systemen, transportbanden en overige machines die HDM engineers op maat heeft ontwikkeld naar aanleiding van een klantvraag. Daarnaast ontwikkelen wij machines die functioneren als onderdeel van een grotere installatie. Als klant wordt u betrokken bij het hele engineeringstraject. Onze engineers volgen trends en evoluties op de voet en we bouwen met de beste kwaliteit en functionaliteit. U krijgt op maat gemaakte oplossingen met bewezen technologie. Neem via onze website eens contact met ons op als u benieuwd ben naar de mogelijkheden. Wij ontvangen u of komen graag langs om uw wensen eens rustig te bespreken.